SMILEPROTESE – HVAD ER DET?

En smileprotese er ofte en midlertidig tandprotese, som erstatter en eller få manglende tænder. Den har til formål at forbedre udseendet, og stabilisere gummerne. Denne proteseløsning er ideel i tilfælde hvor patienten har mistet tænder grundet, slag eller tandudtræk, som kræver omgående behandling. I langt de fleste tilfælde vil protesen anvendes som kosmetisk overgangsprotese, indtil en endelig rekonstruktion kan udføres.

HVORDAN FUNGERER EN SMILEPROTESE?

En smileprotese kan fastforankres ved hjælp af små bøjler, som klikkes fast på patientens resterende tænder. Dette forudsætter at patientens resterende tænder og tandrødder er sunde og stærke nok til at bære trykket fra bøjlerne. Denne løsning er nem at håndtere, idet den fastforankres på skånsom vis og kan fremstilles på kort tid på klinikkens eget dentallaboratorium. Hvis patientens egne tænder ikke vil være i stand til at stabilisere bøjlerne, kan en smileprotese også fremstilles som implantater der indopereres i kæben. Denne løsning er meget stabil, og eliminerer eventuelle synlige bøjler, hvilket kan give et bedre kosmetisk resultat. Proteseeksperten udfører altid en grundig forundersøgelse, for at estimere hvilken protesetype der imødekomme patientens fysiologiske og psykologiske behov.

HVEM ER EGNET TIL AT BÆRE SMILEPROTESE?

Patienter der mangler en eller få naturlige tænder, er egnet til at bære denne protesetype. Dog spiller forskellige faktorer ind, når det vurderes hvor succesfuld løsningen vil være for patienten. Disse faktorer kan eksempelvis være patientens resterende tænders tilstand og grunden til tandmangel. Klinikkens erfarne kliniske tandteknikere rådgiver patienten, således der kan træffes et informeret og velovervejet valg, om hvilken protese der skal konstrueres.

Hvis du vil vide mere, kan du læse om kunstige tænder her.

SMILEPROTESE SOM SIGNATURPROTESE?

Vores håndlavede signaturproteser fremstilles udelukkende på Proteseekspertens eget laboratorium og er det tætteste du kan komme naturlige tænder. Både fastgjorte og aftagelige tandproteser kan fremstilles som signaturproteser, hvor der er kræset mere for detaljen, således det ikke ses, at du bærer protese. Med signaturprotesen er du sikret en optimeret protese, som ikke adskiller sig kosmetisk fra dine egne tænder og gummer.

Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere, er du velkommen til at ringe på tlf. Telefon: 59 44 16 06 alle hverdage mellem 8-17, eller skrive en mail til kontakt@proteseeksperten.dk.

Læs mere om vores Signaturproteser.