Smileprotese

Få smilet tilbage med en specialfremstillet smileprotese fra Proteseeksperten. Vores smileproteser kan være midlertidige og blive fremstillet som signaturprotese.

SMILEPROTESE – HVAD ER DET?

En smileprotese er ofte en midlertidig tandprotese, som erstatter en eller få manglende tænder. Den har til formål at forbedre udseendet, og stabilisere gummerne. Denne proteseløsning er ideel i tilfælde hvor patienten har mistet tænder grundet, slag eller tandudtræk, som kræver omgående behandling. I langt de fleste tilfælde vil protesen anvendes som kosmetisk overgangsprotese, indtil en endelig rekonstruktion kan udføres.

 

HVORDAN FUNGERER EN SMILEPROTESE?

En smileprotese kan fastforankres ved hjælp af små bøjler, som klikkes fast på patientens resterende tænder. Dette forudsætter at patientens resterende tænder og tandrødder er sunde og stærke nok til at bære trykket fra bøjlerne.

Denne løsning er nem at håndtere, idet den fastforankres på skånsom vis og kan fremstilles på kort tid på klinikkens eget dentallaboratorium. Hvis patientens egne tænder ikke vil være i stand til at stabilisere bøjlerne, kan en smileprotese også fremstilles som implantater der indopereres i kæben. Denne løsning er meget stabil, og eliminerer eventuelle synlige bøjler, hvilket kan give et bedre kosmetisk resultat. Proteseeksperten udfører altid en grundig forundersøgelse, for at estimere hvilken protesetype der imødekomme patientens fysiologiske og psykologiske behov.

 

der er god grund til smile med en smileprotese

HVEM ER EGNET TIL AT BÆRE SMILEPROTESE?

Patienter der mangler en eller få naturlige tænder, er egnet til at bære denne protesetype. Dog spiller forskellige faktorer ind, når det vurderes hvor succesfuld løsningen vil være for patienten. Disse faktorer kan eksempelvis være patientens resterende tænders tilstand og grunden til tandmangel. Klinikkens erfarne kliniske tandteknikere rådgiver patienten, således der kan træffes et informeret og velovervejet valg, om hvilken protese der skal konstrueres.

Smileproteser kan laves til patienter, der mangler en eller få naturlige tænder. Dog spiller forskellige faktorer ind, når det vurderes, hvor succesfuld løsningen vil være for patienten. Disse faktorer kan eksempelvis være patientens resterende tænders tilstand og grunden til tandmangel. Smileproteser er lavet af hurtighærdende akryl, som ikke er lige så stærkt som permanente løsninger eller dine egne tænder.

Det vil give mening at bære en smileprotese, hvis:

 1. Du ikke kan undvære tanden (for eksempel en fortand).
 2. Du har mistet én eller få tænder.
 3. Du har fået anbefalet en smileprotese af din egen tandlæge.

Hvis du vil vide mere, kan du læse om kunstige tænder her.

 

Hvad skal erstatte en smileprotese?

En smileprotese er en midlertidig kosmetisk løsning, og derfor betragtes den som en overgangsprotese. Allerede når du får din smileprotese, vil du sammen med vores erfarne tandteknikere lægge en plan for din permanente rekonstruktion, som på længere sigt skal erstatte smileprotesen.

Der er mange muligheder, når det kommer til en permanent løsning. Hos Proteseeksperten tilbyder vi håndlavede signaturproteser, som er det tætteste, du kommer på naturlige tænder. Derudover er alle vores tandteknikker med af Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere, der sikrer en tandprotese af høj kvalitet.

Det tager typisk nogle uger eller måneder, før din permanente tandprotese er klar, og det er dér, at smileprotesen kommer ind i billedet. I venteperioden kan du selvsikkert gå og smile til verden – uden at tænke over manglende tænder.

 

Hvad kan du forvente af en smileprotese?

Når du får en smileprotese, er der en håndfuld ting at have in mente:

 • Fastholdelse i munden

  Måden, hvorpå smileprotesen sidder i din mund, kan variere fra person til person. Typisk sidder protesen i spænd i din gane inde ved tungen. På nogle patienter er dette ikke muligt, og derfor må man finde en anden løsning, som typisk indebærer, at en bølge sættes på smileprotesen og holder fast om dine naturlige tænder.

 • Smileprotesens levetid

  En smileprotese er beregnet til at holde i 4-6 måneder. Det er derfor vigtigt, at du tidligt i forløbet overvejer din permanente løsning.

 • Fylde

  Skal din smileprotese sidde i overkæben, kan du forvente, at den lyserøde akryl fylder lidt i munden. Det gør den, fordi den skal kunne sidde i spænd og holde sig fast. Jo længere tid du går med protesen, desto hurtigere vænner du dig til den.

 • Gummen forsvinder

  I de fleste tilfælde ser vi, at gummen i området, hvor du har fået fjernet én eller flere tænder, kan svinde efter ca. 6 måneder. Du vil derfor opleve noget luft imellem gummen og smileprotesen, hvilket er helt normalt. Dette er endnu en grund til, at smileprotesen kun er en midlertidig løsning.

 

Vedligehold din smileprotese

Selvom en smileprotese er en midlertidig løsning, skal du huske at rengøre den korrekt og ofte. Ligesom naturlige tænder kan smileproteser blive beskidte af madrester og bakterier, som kan sætte sig på dine andre tænder. Det er derfor særligt vigtigt at rengøre din tandprotese derhjemme.

I forhold til rengøring, er det nemmest at rengøre en aftagelig smileprotese; dog kan – og bør – andre former for tandproteser også rengøres, så grundigt som muligt.

Proteseeksperten anbefaler, at du rengør din smileprotese lige så ofte, som du børster dine tænder – morgen og aften. Protesen skal børstes både morgen og aften med en speciel protesebørste og et renseprodukt beregnet til brug på tandproteser.

Opstår der smerter eller andet ubehag på grund af din smileprotese, skal du venligst kontakte os, så vi kan finde en løsning til dig.

 

SMILEPROTESE SOM SIGNATURPROTESE?

Vores håndlavede signaturproteser fremstilles udelukkende på Proteseekspertens eget laboratorium og er det tætteste du kan komme naturlige tænder. Både fastgjorte og aftagelige tandproteser kan fremstilles som signaturproteser, hvor der er kræset mere for detaljen, således det ikke ses, at du bærer protese. Med signaturprotesen er du sikret en optimeret protese, som ikke adskiller sig kosmetisk fra dine egne tænder og gummer. Se vores priser på tandproteser.

 

Har du spørsmål vedrørende vores smileproteser?

Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere, er du velkommen til at ringe på tlf. Telefon: 59 44 16 06, sende en mail til kontakt@proteseeksperten.dk eller udfylde vores kontaktformular. Vi glæder os til at fremstille din nye smileprotese!