En fastsiddende tandprotese er for dig, der ønsker et naturligt og bekvemt resultat med en protese. En fastsiddende tandprotese betyder nemlig, at du ikke skal bekymre dig om, at protesen uventet falder ud eller skal ud når du skal sove. 

Vil du høre mere om dine muligheder for en fastsiddende tandprotese, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 59 44 16 06 eller sende en mail til kontakt@proteseeksperten.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt som muligt. 

Hvordan får jeg en fastsiddende tandprotese?

Er du bære af en helprotese, eller er der fremtidig udsigt til det, er det muligt at få den lavet som en fastsiddende tandprotese i stedet for en aftagelig. I den forbindelse vil protesen fungere som det der kaldes en tryklåsprotese.

Hvad er en tryklåsprotese?

En tryklåsprotese er en fastsiddende tandprotese, der kan fastgøres på to forskellige måder. I den forbindelse er det udgangspunktet for de tilbageværende tandrødder, som afgør metoden.

Hvordan sidder den fast? 

Er dine tandrødder intakte, vil det være muligt at påsætte et lille rodanker. Den konstruerede protese, vil efterfølgende kunne “klikkes” på og resultatet vil være en fastsiddende tandprotese. 

Er tilstanden af dine tandrødder særligt dårlige, vil det være nødvendigt at konstruere nye tandrødder. De “nye tandrødder” vil bestå af implantater, der indopereres i kæbeknoglen. Tandrødderne vil fungere præcis, som hvis dine egne tandrødder var intakte. De sidder lige så godt fast, og du behøver aldrig bekymre dig om, at de falder ud.  

For at sikre, at kroppen ikke afstøder implantatet, bliver det fremstillet i titanium. Titanium er et naturligt stof, der fungerer rigtig godt sammen med levende væv. Vævet i kæbeknoglen vil derfor tage imod den nye tandrod, som var det din originale.

Hvem kan få en fastsiddende tandprotese? 

Mangler du alle tænder i enten over- eller undermund vil en fastsiddende tandprotese være en ideel mulighed for dig. Den giver dig tæt på ingen gener i hverdagen, og er det tætteste du kommer på tandimplantater, uden at skulle betale en formue. 

Den er derfor en god løsning for dig der: 

  • Ikke ønsker en protese der skal tages ud dagligt
  • Ikke føler dig bekvem ved at have akryl i ganen 
  • Gerne vil have en løsning der holder i mange år

Her kan du læse mere om hvordan du søger tilskud til tandprotese.

Hvis du er pensionist kan du her læse mere om kommunens helbredstillæg

Du er også mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 59 44 16 06 eller sende os en mail til kontakt@proteseeksperten.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Hvor længe holder en fastsiddende tandprotese? 

Ligesom med alle andre former for protese, er det afgørende for levetiden, at der bliver passet godt på den. Den skal passes og plejes som var det et rigtigt tandsæt. 

En af fordelene ved en fastsiddende tandprotese er, at den generelt holder længere end andre proteser. Når der ikke er nogen tænder til at holde på gummerne, vil gummerne med tiden skrumpe. Hvis man derfor bærer en traditionel protese, hvor det der fastholder den er et vakuum, vil den med tiden blive for stor. En fastsiddende protese er på længere sigt derfor en mere holdbar løsning.

Signaturprotese som fastsiddende tandprotese

En signaturprotese er din mulighed for at få et tandsæt, der ligner det originale til forveksling. Den er 100 % håndlavet og det er derfor muligt at imitere selv de mindste detaljer. 

Derudover bliver de fremstillet i et særligt slidstærkt materiale, hvilket gør den mere holdbar end end en standard protese. Hos Proteseeksperten kan vi fremstille alle vores proteser som en signaturprotese – også en fastsiddende tandprotese. 

Ring og hør mere om din mulighed for en fastsiddende tandprotese

Beslutningen om at skulle bære protese er ikke let. Det kræver en masse overvejelse og ikke mindst gode råd. Du er derfor mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 59 44 16 06 eller sende en mail til kontakt@proteseeksperten.dk. Så får vi os en snak om dine muligheder for en fastsiddende tandprotese.