Tryklåsprotese

HVAD ER EN TRYKLÅSPROTESE?

En tryklåsprotese (også kaldet klikprotese) sidder modsat andre proteser fast i gummerne. Derfor er den også det nærmeste, du kan komme på dit naturlige tandsæt. Med en tryklåsprotese er der ingen begrænsninger for, hvad du må spise uden at overbelaste protesen.

Den er derfor optimal for de patienter, som ønsker en dagligdag, der er mindst muligt præget af det faktum, at de bruger protese.
Protesen kan både gå ind og erstatte få eller alle tænder ved hjælp af enten implantater også kendt som “kunstige tandrødder” eller såkaldte rod-attachments. Dermed vil tænderne føles som naturligt sunde nye tænder, da de vil sidde lige så godt fast.

Tryklåsprotesen er særligt god, hvis gummerne i undermunden er meget flade. Flade gummer kan nemlig gøre, at almindelige proteser ikke sidder ordentligt fast og de derfor kan falde ud på meget uheldige tidspunkter. Samtidig får du også en ganefri protese i overmunden, da der ikke behøver dannes et vakuum for at holde protesen fast.

HVORDAN FUNGERER EN TRYKLÅSPROTESE?

En tryklåsprotese (kliklåsprotese) kan monteres på to forskellige måder. De to måder afhænger af, hvordan dine tandrødder har det inden behandlingen. Derfor kan behovene være forskellige, alt efter om du skal have rod-attachment, eller implantater.

Konstruerede tandrødder:

I begge tilfælde vil protesen sættes fast ved hjælp af tryklåse. Dog er det ikke alle, hvis tandrødder stadig er intakte, hvilket betyder, at der må konstrueres nye. Det bliver gjort ved at indsætte implantater “kunstig tandrod” i kæbeknoglen. Dermed vil protesen være urokkelig og have samme sikkerhed som naturlige tandrødder.

Selve implantatet er oftest fremstillet i titanium, hvilket sikrer, at din krop ikke frastøder den. Efterfølgende vil der blive påmonteret små låse, på implantatet som kun vil være til at ane, hvis man tager protesen af. inde i protesen vil der være monteret en lignende lås, som gør det muligt, at du kan “klikke” protesen fast til den “kunstige tandrod”. Efterfølgende vil du have et tandsæt af naturligt udseende.

Rod-attachment:

Hvis du som patient stadig har intakte tandrødder, vil det være muligt at påsætte det lille rodanker, som derefter vil fungere som kliklås til at “klikke” protesen fast på. Det er præcis samme procedure, men hvor låsen i stedet er fastsat i dine egne tandrødder og ikke de konstruerede.

Der er som oftest kun behov for at sætte to låse i undermunden og fire i overmunden for at kunne fastholde protesen. Dermed er du garanteret ikke at skulle bekymre dig om, at protesen kan falde ud på uheldige tidspunkter.

HVEM ER EGNET TIL AT BÆRE PROTESEN?

De fleste protesebærere er egnet til at bære denne form for protese. Der kan dog være forskel i selve processen, da ikke alle patienter er ens. Her er der tale om, hvordan tilstanden af dine tandrødder og kæbeknogle er, inden behandlingen går i gang.

Du er derfor egnet til en klikprotese, hvis:

 • Du enten mangler få eller alle tænder
 • Du ønsker en urokkelig protese, ligemeget om du har intakte eller ødelagte tandrødder
 • Du er træt af helproteser eller delproteser, som fylder ganen med akryl
 • Du gerne vil føle dig sikker og undgå al nervøsitet for, at din protese falder ud

HVOR LANG TID HOLDER EN TRYKLÅSPROTESE?

Lige meget hvilken type protese der er tale om, vil levetiden altid afhænge af, hvordan du passer på den. Dog vil du med en tryklåsprotese opleve, at du ikke behøver at skifte den ud, grundet forandringer i munden.

De patienter som har brugt helproteser eller delproteser i mange år kommer nemlig til at opleve, at protesen på et tidspunkt vil blive for stor. Som årene går, vil gummerne trække sig sammen og den oprindelige protese vil ikke passe længere.

Derfor skifter patienter ofte fra en helprotese til en tryklåsprotese, da den sidder fast og derfor ikke kan ryge ud på uheldige tidspunkter. Den går samtidig også ind og stopper gummerne fra at trække sig yderligere sammen. Derfor vil nogle patienter opleve, at en tryklåsprotese holder længere end andre proteser.

HVORFOR SKAL MAN VÆLGE EN TRYKLÅSPROTESE?

Det er en stor beslutning at vælge at bære protese. Det er ikke noget, man bare lige vælger fra dag til dag, og ofte er det en langvarig process, som koster mange spekulationer og overvejelser. Derfor er det alfa omega, at man i en sådan situation bliver guidet korrekt.

En tryklåsprotese vil for mange være en ideel løsning, hvis resultatet skal være tæt på et naturligt tandsæt, og samtidig økonomisk forsvarligt. En tryklåsprotese er nemlig det tætteste, du kommer på tandimplantater, som stadig er til at betale.

Husk at du kan vælge at lave en afbetalingsordning til din protese. Læs mere om hvordan på Denti.dk.

Her kan du også læse mere om en fastsiddende tandproteser.

Få fremstillet en tryklåsprotese i dag

Fordele ved en tryklåsprotese

Tryklåsproteser kommer med mange fordele. Udover at være den løsning, som giver den mest naturlige følelse, er protesen også et økonomisk bedre valg end tandimplantater. Desuden er det de færreste, som oplever gener ved at anvende en tryklåsprotese.

Fordelene ved en tryklåsprotese tæller blandt andet:

 • Tryklåsprotesen er den protese, som kommer tættest på følelsen af dit naturlige tandsæt.
 • Tryklåsprotesen sidder lige så godt fast som naturlige tænder.
 • Protesen kan monteres på både intakte og ødelagte tandrødder.
 • En tryklåsprotese kan være ganefri.
 • Du slipper for at bekymre dig om, protesen falder ud på et uheldigt tidspunkt, og du kan dermed spise, hvad du vil.
 • Nogle patienter oplever, at tryklåsprotesen holder længere tid end andre proteser.
 • Godt og billigt alternativ til tandimplantater.
 • Tryklåsprotesen kan klikkes af, når du har brug for det.
 • Mere frihed og livskvalitet med en tryklåsprotese.

Kan der opstå problemer med en klikprotese?

Som protesebærer følger som oftest en del bekymringer. Det kan både være frygten for at protesen falder ud, andre kan se det er en protese, eller den ændrer din måde at snakke på. Klikprotesen er dog lavet således, at den ikke kan falde ud. Derfor skal du ikke være bekymret for om det skulle ske på ubelejlige tidspunkter. Derudover kan vi i dag lave så naturtro proteser, så ingen kan se, om det er dine egne tænder eller en protese.

TRYKLÅSPROTESE SOM SIGNATURPROTESE?

Alle vores tandproteser kan fremstilles som Signaturprotese. En Signaturprotese, er en fordel da materialernes ophøjede kvalitet sikrer en mere hårdfør og slidstærk protese. Selve fremgangsmåden under fremstilling af vores Signaturproteser sikrer en 100% præcis tandprotese, hvilket er afgørende for at opnå en stabil tryklåsprotese der ikke overbelaster implantaterne.

Læs mere om vores Signaturproteser.

Tryklåsprotese hos Proteseeksperten

RING OG BESTIL EN TID I DAG

Den bedste løsning er forskellig fra person til person. Derfor er det vigtigt at få de rette informationer omkring dine muligheder. Hos Proteseeksperten vil vi sørge for at guide dig, så du får en tandprotese, du ikke fortryder. Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at bestille tid til en konsultation, hvor vi vil fortælle mere detaljeret om vores behandlinger, og hvad de kan gøre for dig.

Vi ved, at det er en svær beslutning, men hos Proteseeksperten er du ikke alene om den. Ring til os på tlf. 59 44 16 06, eller send en mail til kontakt@proteseeksperten.dk, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

 

Kontakt os via vores kontaktside lige her.