Du kan få behov for en tandprotese, hvis dine naturlige tænder er nedslidte eller blevet skadet, knækkede eller røget ud grundet en ulykke.

Hos Proteseeksperten arbejder vi med alle typer af tandproteser i høj kvalitet og vi har bred erfaring med faget.

Vil du høre mere om, hvad vi kan hjælpe dig med – så ring til os på tlf. 59 44 16 06 eller skriv til os i vores kontaktformular her.

HVAD ER EN TANDPROTESE?

En tandprotese bruges til at erstatte manglende eller ødelagte naturlige tænder. Proteserne laves så naturtro som muligt, så de ligner dine almindelige tænder. I dag kan det gøres utroligt realistisk, så ingen kan se forskel.

TANDPROTESENS UDSEENDE

Mange er nysgerrige omkring, om det er synligt for andre, at man har fået en tandprotese. På vores klinik går vi meget op i at fremstille så virkelighedstro tænder som muligt – og i høj kvalitet. Har du særligt høje krav til, at protesen skal ligne dine naturlige tænder, anbefaler vi en signaturprotese. Med en signaturprotese får vi som tandteknikere endnu flere muligheder for at lave et præcist stykke håndværk.

Læs med om de enkelte typer af proteser her ↓

TYPER AF PROTESER

Der findes flere forskellige typer af tandproteser. Hos Proteseeksperten laver vi:

Helprotese

En helprotese er en tandprotese, der erstatter alle dine tænder i enten hele din mund – eller alle tænderne i over- eller undermunden.

Delprotese

Med en delprotese imiteres en eller meget få tænder – og dets tandkød. En sådan tandprotese er aftagelig.

Immediatprotese

En immediatprotese er en tandprotese, der bruges kort tid efter, at du har fået trukket en eller flere tænder ud. Protesen hjælper med at stoppe mulige blødninger, efter tanden/tænderne er blevet trukket ud, og med at hele gummen.

Smileprotese

En smileprotese bruges som oftest som en kortvarig løsning efter uheld eller slag – til at erstatte et par enkelte tænder, indtil en mere langvarig proteseløsning kan implementeres.

Tryklåsprotese

Protesen sidder fast til selve gummerne, og er derfor ikke aftagelig. Det betyder også, at du ikke er begrænset af, hvad du må spise for at passe på protesen. Vi anbefaler derfor også en tryklåsprotese til dem, der ønsker at mærke mindst muligt til tandprotesen i hverdagen.

Signaturprotese

Alle Proteseekspertens tandproteser kan vi fremstille som dét, vi kalder for en signaturprotese. Denne tandprotese er håndlavet og gengiver alle de mindste detaljer, en naturlig tand har.

HOLDBARHED OG VEDLIGEHOLDELSE

Tandproteser skal vedligeholdes på samme måde som naturlige tænder. Det betyder, at du skal børste protesen både morgen og aften med en speciel børste og et renseprodukt, særligt egnet til tandproteser.

Har du fået en aftagelig tandprotese, er det særligt vigtigt, at du rengør både dine gummer og selve protesen. På den måde undgår du at dine gummer irriteres af små rester af mad og bakterier.

Når du skal have fjernet tandsten og andre former for belægninger på tanden, skal du forbi din tandtekniker. Det kræver blot et par enkelte besøg om året. Du kan læse mere om vores eftersyn her.

Tandproteser er generelt meget holdbare, og du kan derfor have glæde af dem i mange år. Skulle uheldet være ude, kan du dog få tandprotesen repareret hos os.

Læs mere om protese reparation her.

EFTER DU HAR FÅET DIN TANDPROTESE

Din dagligdag med tandproteser behøver ikke at være meget anderledes, end tidligere. Sørger du for at holde proteserne rene, ligesom dine almindelige tænder, vil vi næsten vove at påstå, at du efter lidt tid ikke tænker over, at du har fået proteser.

Herudover skal du blot huske at tage til dine regelmæssige eftersyn og få tilpasset dine proteser løbende, når vi vurderer, det er ved at være tid.

Det er nødvendigt at få tilpasset sine proteser en sjælden gang imellem, da dine gummer med tiden svinder.

PRISEN PÅ TANDPROTESER

Prisen på en tandprotese varierer fra situation til situation. Det afhænger bl.a. af typen af tandprotese og materialet. Alle behandlinger er forskellige og individuelt tilpassede, og derfor kan vi ikke give en nøjagtig pris, uden at have undersøgt dig. Det er dog altid gratis at komme til en forundersøgelse og få udarbejdet et præcist prisoverslag.

Her vil vi også tjekke op på dine muligheder for at få tilskud. Proteseeksperten har en aftale med Holbæk Kommune, som kan give tilskud på helt op til 85 % af behandlingsprisen.

Vores tandteknikere er medlem af Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere.

Vil du høre mere om, hvordan vi kan gøre dine tænder smukke og naturlige – så ring til os på tlf. 59 44 16 06 eller skriv til os i vores kontaktformular her.

Læs mere om dét at få kunstige tænder lige her.