Du kan få behov for en tandprotese, hvis dine naturlige tænder er nedslidte eller blevet skadet, knækkede eller røget ud grundet en ulykke.

Hos Proteseeksperten arbejder vi med alle typer af tandproteser i høj kvalitet og vi har bred erfaring med faget.

Vil du høre mere om, hvad vi kan hjælpe dig med – så ring til os på tlf. 59 44 16 06 eller skriv til os i vores kontaktformular her.

HVAD ER EN TANDPROTESE?

En tandprotese erstatter manglende eller ødelagte naturlige tænder, og det kan være både en enkelt tand eller hele den ene side af munden. Uanset hvor mange tænder, du skal have erstattet, kan vi i dag gøre utroligt realistisk, så ingen kan se forskel på dem og dine egne tænder.

Har du særligt høje krav til, at de skal ligne dine naturlige tænder, anbefaler vi en signaturprotese. Med sådan en får vi som tandteknikere endnu flere muligheder for at lave et præcist stykke håndværk. På vores klinik går vi meget op i at fremstille så virkelighedstro tænder som muligt – og i høj kvalitet.

HVILKE TYPER ER DER?

Der findes flere forskellige typer af tandproteser. Hos Proteseeksperten laver vi:

Helprotese

En helprotese erstatter alle dine tænder i enten hele din mund eller alle tænderne i over- eller undermunden.

Delprotese

Med en delprotese imiteres en eller meget få tænder – og dets tandkød. Den er desuden aftagelig.

Immediatprotese

En immediatprotese kan bruges kort tid efter, at du har fået trukket en eller flere tænder ud. Den hjælper med at stoppe mulige blødninger, efter tanden/tænderne er blevet trukket ud, og med at hele gummen.

Smileprotese

En smileprotese bruges som oftest som en kortvarig løsning efter uheld eller slag til at erstatte et par enkelte tænder, indtil en mere langvarig løsning kan implementeres.

Tryklåsprotese

Denne type sidder fast til selve gummerne, og er derfor ikke aftagelig. Det betyder også, at du ikke er begrænset af, hvad du må spise for at passe på den. Vi anbefaler derfor også tryklåsproteser til dem, der ønsker at mærke mindst muligt til det i hverdagen.

Signaturprotese

Alle vores kunstige tænder kan fremstilles som signaturproteser. Denne type er håndlavet og gengiver alle de mindste detaljer, en naturlig tand har.

HOLDBARHED OG VEDLIGEHOLDELSE

Tandproteser skal vedligeholdes på samme måde som naturlige tænder. Det betyder, at du skal børste den både morgen og aften med en speciel børste og et renseprodukt, særligt egnet til formålet.

Har du fået en aftagelig tandprotese, er det særligt vigtigt, at du rengør både dine gummer og den kunstige tand. På den måde undgår du at dine gummer irriteres af små rester af mad og bakterier.

Når du skal have fjernet tandsten og andre former for belægninger på tanden, skal du forbi din tandtekniker. Det kræver blot et par enkelte besøg om året. Du kan læse mere om vores eftersyn her.

Herudover skal du blot huske at få tilpasset dine proteser løbende, når vi vurderer, det er ved at være tid. Dette er nødvendigt, fordi dine gummer med tiden svinder.

Tandproteser er generelt meget holdbare, og du kan derfor have glæde af dem i mange år. Skulle uheldet være ude, kan du dog få dem repareret hos os. Læs mere om reparation her.

PRISER

Prisen på en tandprotese varierer fra situation til situation. Det afhænger af typen af protese og materialet. Alle behandlinger er forskellige og individuelt tilpassede, og derfor kan vi ikke give en nøjagtig pris, uden at have undersøgt dig. Det er dog altid gratis at komme til en forundersøgelse og få udarbejdet et præcist prisoverslag.

Her vil vi også tjekke op på dine muligheder for at få tilskud. Vi har eksempelvis en aftale med Holbæk Kommune, som kan give tilskud på helt op til 85 % af behandlingsprisen.

Vores tandteknikere er medlem af Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere.

Vil du høre mere om, hvordan vi kan gøre dine tænder smukke og naturlige – så ring til os på telefon 59 44 16 06 eller skriv til os i vores kontaktformular her.

Læs mere om dét at få kunstige tænder lige her.