REPARATION – HVAD ER DET?

Hos Proteseeksperten står vi altid klar til at foretage en protese reparation, hvis protesen er gået i stykker. Vi udfører reparation imens patienten venter, således den ikke skal undværes. Der kan være forskellige grunde til at en tandprotese skal repareres. Selve proteseskellet kan knække over, eller individuelle tænder kan knække af hvis protesen tabes eller på anden måde lider overlast. Det kan være behjælpsomt hvis patienten medbringer det stykke eller den tand som er knækket af tandprotesen.

På denne måde kan protesen samles hurtigere, end hvis nye dele skal konstrueres. Vi bestræber os på at reparationer kan udføres imens patienten venter på klinikken, så den ikke skal undværes. Dog kan det være svært at efterleve, hvis skaden er meget omfattende og kræver special materialer eller værktøj for at kunne samles.

Ring til os på tlf. 59 44 16 06, hvis din protese er gået i stykker, så finder vi en løsning på problemet.

 

HVORNÅR HAR JEG BRUG FOR EN REPARATION AF MIN PROTESE?

Der er forskellige grunde til, at man kan have brug for reparation af sin protese. For det første, vil alle der mangler tænder og tandrødder opleve, at tandkødet over tid, bliver mindre og trækker sig sammen. Hvis man derfor har en protese, vil der naturligvis komme et tidspunkt, hvor denne ikke længere passer. Sommetider skal der derfor laves en regulering. Derudover, bliver en protese dagligt udsat for lige så meget, som naturlige tænder.

Det kan derfor ske, at protesen enten revner, knækker, eller at der falder et stykke af. Det er dog heldigvis skader, som nemt kan rettes op på, så du ikke behøver at undvære protesen i længere tid af gangen.

 

HVORDAN UDFØRES EN REPARATION?

Hvis en tandprotese ikke længere har den rigtige pasform, vil vi foretage dét der hedder en dublikering eller rebasering. Det betyder, at vi enten laver en kopi af den gamle, eller støber en helt ny der passer dig.

Hvis du derimod har andre skader i form af enten knækket, revnet eller en mistet tand, vil vi hurtigt enten reparere revnen, eller finde et nyt match af den manglende tand. Vi kan som regel altid ordne reparationen samme dag, hvis du ringer tidligt på morgenen.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe på tlf. 59 44 16 06, eller skrive en mail til kontakt@proteseeksperten.dk så finder vi en løsning der passer dig.

Læs mere om vores helprotese her eller vores delproteser her.