REPARATION – HVAD ER DET?

Hos Proteseeksperten står vi altid klar til at foretage en protese reparation, hvis protesen er gået i stykker. Vi udfører reparation imens patienten venter, således den ikke skal undværes. Der kan være forskellige grunde til at en tandprotese skal repareres. Selve proteseskellet kan knække over, eller individuelle tænder kan knække af hvis protesen tabes eller på anden måde lider overlast. Det kan være behjælpsomt hvis patienten medbringer det stykke eller den tand som er knækket af tandprotesen.

På denne måde kan protesen samles hurtigere, end hvis nye dele skal konstrueres. Vi bestræber os på at reparationer kan udføres imens patienten venter på klinikken, så den ikke skal undværes. Dog kan det være svært at efterleve, hvis skaden er meget omfattende og kræver special materialer eller værktøj for at kunne samles.

Ring til os på tlf. 59 44 16 06, hvis din protese er gået i stykker, så finder vi en løsning på problemet.

 

HVORNÅR HAR JEG BRUG FOR EN REPARATION AF MIN PROTESE?

Der er forskellige grunde til, at man kan have brug for reparation af sin protese. For det første, vil alle der mangler tænder og tandrødder opleve, at tandkødet over tid, bliver mindre og trækker sig sammen. Hvis man derfor har en protese, vil der naturligvis komme et tidspunkt, hvor denne ikke længere passer. Sommetider skal der derfor laves en regulering. Derudover, bliver en protese dagligt udsat for lige så meget, som naturlige tænder. Det kan derfor ske, at protesen enten revner, knækker, eller at der falder et stykke af. Det er dog heldigvis skader, som nemt kan rettes op på, så du ikke behøver at undvære protesen i længere tid af gangen.
  • Knækket tand Har du knækket en af dine protesetænder, er det vigtigt, at du gemmer den og gerne ringer til os så hurtigt som muligt. På den måde er der større chance for, at vi kan nå at reparere den samme dag. Det er som oftest en forholdsvist ukompliceret reparation og vil derfor ikke tage lang tid.
  • Mistet tand Har du mistet en tand fra protesen skal du ikke være nervøs for, at du skal vente på en ny i flere uger. Da vi selv fremstiller alle tandproteser har vi altid ekstra protesetænder liggende, vi kan modificere til at passe din protese. Det er derfor også en reparation der hurtigt er overstået og heller ikke noget der vil påvirke dig i længere tid. Det er dog væsentligt at du ringer tidligt på dagen, hvis vi skal have en chance for at have den klar samme dag eller den efterfølgende dag.
  • Knækket tandprotesen Har du knækket hele din tandprotese vil reparationen være en smule mere omfattende. I visse tilfælde er det dog muligt at have den klar samme dag. Det er derfor vigtigt, at du ringer så hurtigt du kan. Når du kommer ind på klinikken med en knækket tandprotese, vil vi som oftest også undersøge, hvorfor den er knækket.

 

HVORDAN UDFØRES EN REPARATION?

Hvis en tandprotese ikke længere har den rigtige pasform, vil vi foretage dét der hedder en dublikering eller rebasering. Det betyder, at vi enten laver en kopi af den gamle, eller støber en helt ny der passer dig.

Hvis du derimod har andre skader i form af enten knækket, revnet eller en mistet tand, vil vi hurtigt enten reparere revnen, eller finde et nyt match af den manglende tand. Vi kan som regel altid ordne reparationen samme dag, hvis du ringer tidligt på morgenen.

Hvordan undgår jeg en knækket tandprotese? 

Vil du gerne undgå en knækket tandprotese, er det vigtigt, at du behandler den som var den dine originale tænder. Det er derfor en god ide at passe på med at tygge i hårde madvarer såsom bolcher, gulerødder eller et stykke tørt brød. 

Det betyder også, at tandbørstningen skal være en integreret del af din daglige rutine. Protesen bør rengøres to gange dagligt og gerne med en special tandbørste og special tandpasta fremstillet til proteser. På den måde giver du din protese de bedste forudsætninger for at holde de næste mange år. Her kan du læse mere om vedligeholdelse af tandprotese.

Hvor meget koster det at få repareret sin tandprotese?

Prisen på reparation af en knækket tandprotese varierer alt efter, hvor slem skaden er. Dertil har selve typen af tandprotese også en betydning for prisen. Forskellige skader kan ske alt efter om du bærer en delprotese, helprotese, tryklåsprotese eller smileprotese

Når vi har taget et kig på skaden, kan vi give dig et overslag på prisen, så du har en idé om prisen. 

Giv os et kald i dag 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe på tlf. 59 44 16 06, eller skrive en mail til kontakt@proteseeksperten.dk så finder vi en løsning der passer dig.