Protese regulering

PROTESEREGULERING – HVAD ER DET?

Ved en regulering tilpasses en tandproteses pasform, i takt med at mundhulen forandres over tid. Almene reguleringer omhandler typisk duplikering og rebasering. Der kan være forskellige grunde til at en tandprotese skal reguleres. Alder, sygdom eller vægttab kan alle resultere i en løst siddende protese. Hvis protesen ikke understøttes korrekt, kan den gøre skade på gummer,tænder og den øvrige mundhule. Det er derfor meget vigtigt at regulerer tandprotesen, og tilpasse den de forandringer som uundgåeligt vil ske i mundhulen over tid.

Har du brug for at få din protese reguleret? Ring og bestil en tid på tlf. 59 44 16 06, så finder vi i fællesskab et tidspunkt der passer dig.

HVORNÅR HAR JEG BRUG FOR EN PROTESEREGULERING?

Hvis din protese skaber ubehag eller sidder løst, skal der udføres en regulering af protesens pasform. Når naturlige tænder og tandrødder i kæben mangler, vil gummen automatisk begynde at blive lavere, smallere og generelt mindre over tid. I så fald kan protesen blive for stor eller for løs, hvilket kan skabe kosmetiske og funktionelle komplikationer. Derudover vil en tandprotese med forkert pasform øge risikoen for uønskede bakterie- og svampevækst, i de hulrum der opstår omkring en løs protese. Det er derfor yderst vigtigt at få foretaget en regulering, umiddelbart direkte efter man mærker til forandringer.

 

Regulering af tandproteser

HVORDAN UDFØRES EN REGULERING?

Når en tandprotese ikke længere har den ønskede pasform, kan pasformen reguleres ved enten at foretage en duplikering eller en rebasering af protesen. Ved en dublikering udskiftes alt den lyserøde akryl på den eksisterende tandprotese, som tilpasses af en kliniske tandtekniker så den igen passer til patientens mundforhold. Ved en rebasering støbes en ny bund i tandprotesen, så denne igen passer til den forandrede gumme.

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Har du spørgsmål, eller er i tvivl om noget ang. protese regulering, er du mere end velkommen til at ringe på tlf. 59 44 16 06 alle hverdage mellem 8-16, eller sende en mail på kontakt@proteseeksperten.dk , så vender vi tilbage med svar, så hurtigt som muligt.

Læs mere om hvem vi er lige her.