Nye tænder kan i dag imitere originale tænder så godt, at ingen vil kunne se forskel. Skal du have erstattet dit originale tandsæt, behøver du derfor ikke bekymre dig om, at dine omgivelser lægger mærke til det. Hos Proteseeksperten er vi specialister i proteser i alle afskygninger. Hos os er du derfor garanteret en tryg og skræddersyet behandling. 

Vil du høre mere eller bestille en tid til konsultation, er du velkommen til at ringe til os på tlf. 59 44 16 06 eller sende en mail til kontakt@proteseeksperten.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

MULIGHEDERNE FOR AT FÅ NYE TÆNDER

Der findes i dag forskellige måder at få nye tænder på. Alt efter hvad dit udgangspunkt er, vil behandlingen også være derefter. 

Nye tænder med delprotese

En delprotese er en protese, der kun imiterer nogle af tænderne. Protesen er derfor afhængig af de tilbageværende tænder i munden, da den er fastsat via disse. 

En delprotese er for dig, der ikke mangler alle tænder i munden, men stadig mangler nok til, at tandimplantater ikke vil være tilstrækkelige. 

Vil man kunne se det er en protese?

Det korte svar er nej. Ingen vil lægge mærke til, at du har fået nye tænder. Selvom protesen vil sidde fast på dine originale tænder, vil den imitere dit tandkød, så det ligner dit eget til forveksling.

Nye tænder med helprotese

En helprotese imiterer enten alle tænder i undermunden, i overmunden eller begge dele.

Hvordan er den fastgjort?  

En helprotese i overmunden bliver fastgjort via et naturligt vakuum i ganen. Der er derfor forskellige faktorer, som spiller ind, når det skal vurderes, om en helprotese er den rette løsning. Tilstanden i ganen har nemlig en stor betydning for, om resultatet bliver succesfuldt. Med tiden vil gummerne i munden skrumpe og man kan risikere at protesen ikke længere passer. Det er derfor vigtigt at få foretaget årlige tjek for at vurdere om der er behov for en regulering

Skal du have helprotese i undermunden, vil det ikke være muligt for protesen at danne et naturligt vakuum. Det vil derfor være nødvendigt at fastsætte protesen med det, der kaldes tryklåse.

Nye tænder med en tryklåsprotese

En tryklåsprotese er en løsning for dig, der ønsker en urokkelig protese. Protesen vil være fastsat via tryklåse, som enten klikkes fast på dine egne tandrødder eller konstruerede tandrødder. 

Har du et stort ønske om, at dine nye tænder kommer til at ligne dine originale til forveksling, vil en tryklåsprotese være den mest optimale løsning. En tryklåsprotese er nemlig det tætteste du kommer på et naturligt tandsæt. Det er samtidig den løsning, som giver dig mindst gener i hverdagen.

Nye tænder med en smileprotese

En smileprotese er som oftest en midlertidig protese. Den går ind og imiterer tænderne i situationer, hvor der er behov for en øjeblikkelig kosmetisk løsning. Smileprotesen er derfor ofte en løsning lavet til unge, som på sin vis har fået slået sine tænder ud.

Hvordan får jeg tilskud til nye tænder? 

Alt efter hvor gammel du er, og din specifikke situation, kan du få tilskud til nye tænder. Er du folkepensionist, har du mulighed for at søge om det der hedder helbredstillæg. Hos Proteseeksperten har vi en prisaftale med Holbæk kommune om, at patienter kan få op til 85 % betalt. Det giver alle mulighed for at få nye tænder uanset deres økonomiske situation.

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, er der også tilskud at hente. Vil du læse mere konkret omkring muligheder kan du besøge vores side om → Tilskud til tandprotese.

Giv os et kald og hør mere om dine muligheder for nye tænder

Vil du høre mere om dine muligheder for nye tænder, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 59 44 16 06, eller sende en mail til kontakt@proteseeksperten.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.