Immediat protese

IMMEDIATPROTESE – HVAD ER DET?

En immediat protese er en tandprotese, som isættes umiddelbart efter tandudtrækning. Tandprotesen bidrager til opheling af gummen og stopper eventuelle blødninger. I og med at protesen isættes direkte efter tandudtrækning, behøver patienten dermed ikke at gå tandløs og vente på at få en tandprotese færdiggjort.

 

Det tager tid at hele op efter en tandudtrækning, og helingen forløber individuelt fra person til person. Immediate tandproteser der bliver fremstillet hos Proteseeksperten, vil altid blive tilpasset løbende gennem ophelningsperioden, da gummer og mundforhold vil ændre sig drastisk. Denne kontinuerlige tilpasning sikrer at tandprotesen vil fungere optimalt og føles behagelig i munden.

 

Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 59 44 16 06.

 

Læs mere om tandprotese her.

 

Hvordan fungerer en immediat protese?

En immediat tandprotese konstrueres inden tandudtrækning, og isættes ofte imens patienten stadig er lokalbedøvet. Protesen hjælper med at stoppe den umiddelbare blødning forbundet med tandudtrækningen, og promoverer sund opheling af gummen. I nogle tilfælde fungere en immediat tandprotese som en overgangsprotese, hvis patienten skal have trukket større kindtænder ud. Generelt tager det 3-12 måneder eller længere for gummen at udvikle sin nye naturlige form og størrelse.

 

Hvem er egnet til at bære immediat protese?

En immediat protese er til dig som skal have trukket en eller flere tænder ud, og ikke ønsker at gå tandløs i flere dage/uger. Det er nødvendigt løbende, at udføre korrektioner og midlertidige rebaseringer i form af softliner behandlinger under ophelingsperioden, da gummen konstant ændre sig. Dette kan være en længere process, i og med at patienten skal møde op på klinikken af flere omgange. Dog er det en nødvendighed, som i sidste ende vil bevare og forbedre både udseende, taleevner, tyggeevne og overordnet komfort.

 

Immediat protese som signaturprotese

Selvom en immediat protese bliver påsat lige efter tandudtrækning, kan den stadig fremstilles som en signaturprotese. En signaturprotese foretrækkes af mange, da den ophøjede kvalitet skaber et mere slidstærkt resultat. Samtidig er det også vigtigt, at protesen fra start af er så præcis som muligt, da munden og gummerne kan ændre form eller størrelse efter tandudtrækning. En signaturprotese er i denne forbindelse særligt god, da den under fremstillingen bliver lavet 100 % præcis.

Hvis du har yderligere spørgsmål, eller er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 59 44 16 06, eller sende en mail til kontakt@proteseeksperten.dk.

Læs mere om, hvad en protese kan hjælpe dig med, og hvad det egentlig er lige her på Netdoktor.dk.