HELPROTESE – HVAD ER DET?

En helprotese, bedre kendt som et gebis, er en protese der fungerer som erstatning for alle tænderne i enten; undermunden, overmunden, eller begge dele. Derfor er den også tilpasset patientens personlige aftryk, som både omfatter tænder og tandkød. Da der ved behov for en helprotese ikke er flere tænder tilbage, vil protesen komme til at hvile på det allerede eksisterende tandkød.

 

HVORDAN FUNGERER EN HELPROTESE?

En helprotese i overkæben fastholdes ved hjælp af et naturligt vakuum som dannes i ganen. I undermunden har protesen ikke mulighed for at danne dette vakuum, men fastholdes derimod ved hjælp af læber, kinder og tunge. I tilfælde hvor patienten ikke kan vænne sig til denne proteseløsning, anbefaler Proteseeksperten en løsningen hvor tandprotesen fastforankres ved hjælp af tryklåse. Herved vil patienten opnå en mere stabil protese med forhøjet tyggeevne. Læs mere om tryklåsprotese her.

 

HVEM ER EGNET TIL AT FÅ EN HELPROTESE?

Patienter der mangler alle naturlige tænder i en eller begge kæbehalvdele, er som udgangspunkt egnet til at bære denne protesetype. Dog spiller forskellige faktorer ind, når det vurderes hvor succesfuld denne løsning vil være for patienten. Disse faktorer kan eksempelvis være gummens form og konsistens.

Det kan tage tid at vænne sig til en protese. Både tale og spisning kan kræve tilvænning, specielt hvis man er ny protesebærer. At bære protese skal hverken være ubehageligt eller kunne ses af andre. Derfor arbejder vi os sammen frem til en skræddersyet løsning, der er tilpasset netop dine behov.

Har du spørgsmål, eller vil vide om du er egnet til at få en helprotese, er du velkommen til at ringe på tlf. 59 44 16 06, eller skrive en mail til kontakt@proteseeksperten.dk

.

HELPROTESE SOM SIGNATURPROTESE?

Ligesom vores andre proteser, kan en helprotese også fremstilles som en signaturprotese. Den store forskel på en almindelig helprotese og en signaturprotese ligger i kvaliteten. Da en signaturprotese er fremstillet 100 % efter patientens aftryk, vil materialerne være stærkere og mere hårdfør. Det vil automatisk også danne et naturligt vakuum, som er særligt vigtigt, når vi har med en helprotese at gøre. Her kan du læse mere detaljeret om fordelene ved en signaturprotese.

Vi er medlem af Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere.