Er dine tænder ødelagte, eller er du tandløs, kan dine tænder erstattes med et gebis, også kaldet en tandprotese. Hos Proteseeksperten kan du få et smukt og naturligt smil tilbage. Læs mere her på siden, om hvad vi kan gøre for dig, eller kontakt os med det samme på tlf. 59 44 16 06.

HVORDAN FUNGERER ET GEBIS?

Et gebis kan laves som enten en helprotese eller en delprotese. Det er en helprotese, når alle tænder i enten overmunden eller undermunden mangler – og en delprotese, når kun et par enkelte tænder skal udskiftes.

Måden hvorpå et gebis er opsat afhænger af, hvilken type protese, du har behov for. Hvor en helprotese kan sættes fast ved hjælp af tryklåse/implantater, så det bliver til en tryklåsprotese, holder en delprotese sig fast ved hjælp af bøjler.

Er det muligt at få lavet dit gebis som en tryklåsprotese, kan vi anbefale det.

Læs mere om, hvem der kan have brug for et gebis og hvordan du passer på det her på siden.

HVEM EGNER SIG TIL AT BÆRE GEBIS?

Har du mistet en eller flere af dine tænder, eller er de beskadigede, kan du have behov for et gebis. Det kan både skyldes, at du har beskadiget dine tænder grundet en ulykke, eller grundet en tandsygdom.

På klinikken får vi både unge og ældre ind – og vi kan lave smukke, naturlige gebisser til alle aldre og situationer.

HVOR LANG HOLDBARHED HAR ET GEBIS?

Hvor lang tid dit gebis holder, afhænger af, hvilken type tandprotese, du får, hvor god du er til at vedligeholde gebisset og hvor hurtigt dine gummer “svinder”. Det er din gumme, som selve gebisset sidder på – og disse vil som en helt naturlig proces svinde med årene. Når gummerne svinder, rykker det på, hvordan gebisset sidder, og derfor skal gebisset rettes til, når det sker.

Som udgangspunkt kan en delprotese holde mellem 6-10 år, hvor en helprotese som oftest kræver hyppigere tilretning, afhængig af dine gummer.

Hos Proteseeksperten kan du få op til 6 års garanti, når du har fået fremstillet en helt ny tandprotese. Du får samtidig justeringsgaranti og sikkerhedsgaranti – læs meget mere om vores garantier lige her.

HVORDAN FINANSIERES ET GEBIS?

Der kan ikke gives et konkret tal på, hvad et gebis koster, da alle patienter er forskellige – og behandlingen derfor også varierer.

Derfor anbefaler vi altid, at du kommer til en gratis og uforpligtende forundersøgelse hos os og får udarbejdet et præcist overslag over, hvad et gebis i din situation vil koste.

Til forundersøgelsen kan vi også tale om dine muligheder for tilskud. Proteseeksperten har netop en aftale med Holbæk kommune, der kan give tilskud på op til 85 % af behandlingen. For at få denne rabat, kan din behandler i Proteseeksperten i fællesskab med dig udarbejde en ansøgning til Holbæk kommune.

Du kan samtidig dele din betaling op, så beløbet på dit gebis ikke kommer over én omgang. Vi samarbejder med Denti.dk, hvor du kan oprette en billig afbetalingsordning.

HVORDAN VEDLIGEHOLDER JEG ET SUNDT GEBIS?

Det er vigtigt at passe godt på sin protese, så den holder, som den skal – præcis ligesom almindelige tænder.

Hold den ren. Når du skal rengøre gebisset, er det bedst at tage det ud, så du kan nå rundt i alle kroge. Der kan sætte sig enkelte madrester inde under gebisset, og derfor anbefaler vi, at du børster den som minimum hver morgen og aften – og eventuelt også efter et måltid. Du børster gebisset med en protesebørste og et godt renseprodukt, som vi kan vejlede dig om på klinikken.

Husk dine eftersyn. Det er vigtigt, at du husker at gå til dine regelmæssige eftersyn. Det er her, vi sikrer, at alt ser ud, som det skal. Som regel anbefaler vi, at man går til eftersyn et par gange om året – og som minimum én gang årligt. Læs mere om vores eftersyn her.

HVAD ER FØRSTE SKRIDT? – KONTAKT OS

Står du i en situation, hvor du overvejer at få gebis, er vi altid klar til at se på dine behov. Du kan enten ringe til os på tlf. 59 44 16 06 eller skrive til os på vores mail Kontakt@proteseeksperten.dk .

Læs mere om klinikken og hvem vi er lige her.

Vores tandteknikere er medlem af Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere.